Bakan Soylu, Erdoğan ile yaşadığı diyaloğu anlattı

AK Parti çatısı altında nasıl siyaset yapmaya başladığını da anlatan Soylu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir diyaloğu paylaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2017 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Soylu, Erdoğan ile yaşadığı diyaloğu anlattı

AK Parti çatısı altında nasıl siyaset yapmaya başladığını da anlatan Soylu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir diyaloğu paylaştı.

Yıllarca Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaptığını dile getiren Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kıymetli Cumhurbaşkanımıza (o dönemin başbakanı), hastalığı sonrası geçmiş olsun ziyaretine gittim. Bana dedi ki 'Bu çatı altında gel birlikte siyaset yapalım.' 'Başbakanım, beni bağışlayın ben o defteri 2009'da kapattım. Referandumda çalıştım ama bu ülkeyi ancak sizin hizmet edebileceğinizi gördüm ve inandım. Müsaade ederseniz ben dışarıdan size elimden geldiğince yardım edeyim.' dedim. 'Süleyman bey, önümüzdeki 5-6 yıl ülke büyük zorluklarla karşı karşıya kalacak.' dedi.

Gezi olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz yaşanmamıştı, ülkemizde büyük sıkıntılar yaşanmamıştı. 'Elini taşın altına koyman gerekir, aksi takdirde milletimizi, ülkemizi zora sokacaklar.'dedi. Ben o gün konforuma baksaydım, İstanbul'da rahat bir hayat yaşıyor, dönem dönem televizyonlara çıkıyor, üniversitelere konferanslarda dönem dönem gidip konuşuyordum. Biraz kendime ehemmiyet vermiş olsaydım, 'Efendim bana müsaade edin' derdim. Ama 'Efendim talimat kabul ederiz, siyaset yapma niyetim yoktu ama ortaya koyduğunuz çerçeve bu memleket, bu millet, gelecek nesiller için önemli.' dedim.

Gezi olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz olduğu zaman, bileseniz ki o yiğit adamla, o cesur adamla, Marmaris'ten uçağa milleti için, inip inmeyeceğini bilmediği halde binen, 'ülkemi istila ettirmem' diyen, o insanla, onun arkasında, liderliğinde siyaset yapmamış olsaydım, Allah şahittir ki anamın emzirdiği süt helal olmazdı. Biz bu memleketin evlatlarıyız. Biz ay yıldızlı bayrağımızı gördüğümüz zaman yüreğimiz ülke sevgisiyle millet sevgisiyle çarpar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber